O gimnastiki

Gimnastični klub Šiška

Gimnastični klub Šiška je bil leta 2003 imenovan za najuspešnejše gimnastično društvo v 40-letni zgodovini Gimnastične zveze Slovenije na področju ženske športne gimnastike.

To izjemno priznanje nam je poleg ponosa in moralne nagrade za dolgoletno visoko strokovno in uspešno delo prineslo tudi dodatno odgovornost, da doseženi kakovostni nivo ohranimo in tudi nadgradimo. Tako se je leta 2012 naša tekmovalka Saša Golob zapisla v zgodovino ženske športne gimnastike, saj je zastopala slovenske barve na najžlahtnejšem dogodku- OLIMPIJSKIH IGRAH v Londonu.

Posebno skrb posvečamo načrtovanju strokovnih programov gimnastične sekcije in v svoje delo vključujemo poleg domačih strokovnjakov tudi priznane sodelavce iz drugih strok, kot je psihologija, fizioterapija, nutricionistika, medicina itd.

 

Programi gimnastike:

Gimnastika za otroke 5-7 let

Rekreativna gimnastika za otroke 8+

Tekmovalna gimnastika 6+

Cheerleading

Gimnastika za odrasle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Pohvalimo se lahko z:

  • Najbolj sodobno opremljeno gimnastično dvorano v Sloveniji.
  • Vrhunskimi trenerji z dolgoletnimi izkušnjami in mednarodnimi uspehi.
  • Možnostjo izbire med rekreativnim in tekmovalnim programom.
  • Udeležbo naših tekmovalk na največjih gimnastičnih tekmovanjih, kot so evropska in svetovna prvenstva, svetovni pokal, olimpijske igre mladih, sredozemske igre, olimpisjke igre ter številna druga mednarodna tekmovanja, kjer zastopajo barve našega društva v državni reprezentanci Slovenije.

Ker smo dobili potrdilo, da je naša usmerjenost pravilna, lahko uspešno izvajamo svojo dejavnost na najrazličnejših področjih športne gimnastike, tako vrhunskem kot tekmovalnem, rekreativnem, korektivnem in razvedrilnem. V naše aktivnosti so vključeni športni navdušenci vseh starostnih skupin od štirih do petdesetih let.