Urnik

Starost: 13 let in starejši

Trajanje: 2-3x tedensko

Cenik

TeamGYM

TeamGYM

TeamGym je ena izmed mlajših športnih panog Evropske gimnastične zveze (UEG), ki pa je že leta močno razvita v skandinavskih državah. Začetki prvih evropskih tekmovanj segajo v leto 1995, ko je bilo v Atenah izpeljano takrat še neuradno evropsko prvenstvo v TeamGym – u. Leta 1996 so v mestu Jyvaskyla na Finskem organizirali prvo uradno evropsko prvenstvo, ki sedaj poteka na vsaki dve leti. Da se je panoga začela hitro širiti, priča dejstvo, da so že leta 2006 pri UEG ustanovili tehnični odbor izključno za TeamGym. Ta skrbi za vsa tekmovanja, pravilnike in izobraževanja ter širi panogo po vsej Evropi. Leta 2010 so na evropskem prvenstvu na Švedskem kategoriji članov in članic priključili še mladince in mladinke. Tudi Slovenija pa je že imela večjo vlogo v organizaciji evropskih prvenstev, saj je leta 2016 v Mariboru gostila 11. evropsko prvenstvo v Team Gym-u, kar je bil zelo velik in zelo obiskan dogodek.

In kaj sploh je TeamGym? TeamGym je skupinsko tekmovanje, ki se izvaja na treh orodjih: parter, mala prožna ponjava in akrobatska steza. Vse tri discipline zahtevajo vrhunsko skupinsko sodelovanje in rezultirajo z izjemnimi akrobacijami na preskoku, mini trampolinu ter akrobatski stezi ter plesnimi vložki na parterju. Na vseh treh orodjih je v ekipno točko vključena glasba, ki si jo ekipa izbere sama.

Evropska prvenstva vključujejo tekmovanja v treh kategorijah in sicer:

  • Ženska (članska in mladinska)
  • Moška (članska in mladinska)
  • Mešana (članska in mladinska)

Šport je zelo zanimiv za gledalce, sponzorje in donatorje zaradi izjemnega vzdušja, ki se ga naredi na samem tekmovanju (glasna muzika, ples, glasno navijanje...), prav tako pa je zanimiv za vse tekmovalce, ker je v ospredju sodelovanje in skupinsko delo, saj je ekipa močna toliko, kot je močan njen najšibkejši člen. Da so tekmovanja resnično zanimiva za gledalce priča dejstvo, da so dvorane velikokrat že vnaprej razprodane.

 

TEAM GYM V ŠD GIB ŠIŠKA

Leta 1995 je UEG v Atenah organizirala neuradno evropsko prvenstvo, ki se ga je udeležila tudi slovenska mešana ekipa, ki so jo sestavljale telovadke iz ŠD GIB Šiška in telovadci iz ŠD Moste. Ekipa je bila zelo uspešna saj se je uvrstila na tretje mesto, vendar je bil to osamljen poskus udejstvovanja tekmovalk iz ŠD GIB Šiška na tekmovanjih TeamGym-a.

Z razvojem gimnastične sekcije in z naraščanjem članstva se je konec leta 2017 porodila ideja, da zopet poskusimo sestaviti ekipo za večje tekmovanje. Sestavili smo mladinsko žensko ekipo, ki je pričela s pripravami na evropsko prvenstvo oktobra 2018 na Portugalskem. Veliko težav nam je povzročalo nepoznavanje športne panoge in njenih pravil, ter pomanjkanje pravega tekmovalnega orodja, vendar se je trdo delo deklet in trenerjev vseeno obrestovalo in v začetku oktobra 2018 smo v pripravi na evropsko prvenstvo v ŠD GIB Šiška prvič organizirali državno prvenstvo v TeamGym- u.

 


Urnik za sezono 2022/23 (spodaj) velja od 1. 9. 2021.

Urnik

Program Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned

Team GYM

11 let in starejši | Dekleta

3x tedensko

Tor: 18:00 do 20:30
Sre: 16:00 do 18:30
Pet: 18:00 do 20:30
Dekleta
18:00
do 20:30
16:00
do 18:30
18:00
do 20:30

Cenik

Članarinačlanarinaznesek
Članska izkaznica8 €
Članarina - otroci, dijaki21 €
TeamGYMCeloletna na obrokeCeloletna
Team GYM - 2x tedensko69 €621 €
Team GYM - 3x tedensko83 €745 €

OPOMBE:

Sezonska karta je vplačljiva le do konca meseca septembra!

Dodatni družinski popust: 2. član 10%, 3. in vsak naslednji član 20%!

Največji popust se obračuna na karto z najnižjo ceno!

Starši Gibovih otrok imajo 20% popust na vse vadbe!

V primeru predčasnega prenehanja obiskovanja športnega programa prispevka ne vračamo!
Razen v primeru bolezni ali poškodbe izključno na podlagi zdravniškega potrdila!