Dive-In-Gym

Dive-In-Gym

Erasmus+ Sport: Manjša sodelovalna partnerstva


1. Koordinator: Klub skokova u vodu Primorje (CRO)
2. Partner: Športno društvo GIB Ljubljana Šiška – ŠD GIB (SLO)
3. Partner: Klub za skokove u vodu Cukaricki (SRB)
4. Partner: Gimnastički klub Omišalj (CRO)

O projektu:


Glavni cilj je ozaveščanje o zgodnjem osipu v gimnastiki in predstavitev relativno novega športa: skoki v vodo.
S poudarkom na sinergijskih učinkih teh dveh športov (skoki v vodo in gimnastika) ter izmenjavo znanja med relevantnimi partnerji bo projekt omogočil gimnastičarjem, da ostanejo v športu dlje z raznovrstnostjo treningov, zmanjševanjem strahu in na koncu poskusom sodelovanja kot skakalec v vodo. Skakalcem v vodo bodo na voljo gimnastične dvorane, trampolini in vsa oprema, ki je potrebna za izvedbo na visokem nivoju. Prav tako bodo otroci že od malih nog seznanjeni s tem športom in se bodo imeli priložnost ukvarjati, s čimer bodo skoki v vodo priljubljeni med gimnastičarji in obratno.

Posebni cilji so:
1. Povečati telesne dejavnosti z uporabo dveh komplementarnih športov, skoki v vodo in gimnastike, spodbujati tesno povezanost športov in preprečiti zgodnji osip iz športa.
2. Spodbujati izobraževanje v in skozi šport za trenerje in osebje z razvojem neformalne izmenjave znanja in usposabljanja, ki povezuje gimnastiko in skoke v vodo, s poudarkom na medšportnih koristih.
3. Spodbujati uporabo obstoječih objektov kot način pomoči drugim športom pri razvoju boljših pogojev za trening. Cilje bomo dosegli z ustvarjanjem in deljenjem novega modela prenosa in deljenja izkušenj odgovornih za organizacijo vadbenih procesov v gimnastiki in skokih v vodo.

Projekt bo prispeval k razvoju evropske razsežnosti v množičnem in rekreativnem medšportnem delovanju, ustvarjanju in izmenjavi izkušenj odgovornih za upravljanje, športnih tehnikov ter odgovornih za vadbo gimnastike in skokov v vodo vseh starosti. S pripravo priročnika z vajami, posebej prilagojenimi za oba športa, bo projekt zagotovil, da bodo rezultati uporabni tudi po izteku trajanja projekta.