European Week of Judo Values

European Week of Judo Values

Erasmus+ Sport: Non-profit Sports Events

1. Koordinator: Escola de Judo Nuno Delgado – EJND (POR)
2. Partner: Športno društvo GIB Ljubljana Šiška – ŠD GIB (SLO)
3. Partner: Zajednica Sportskih Udruga Grada Rijeke Rijecki Sportski Savez - Riječki Sportski Savez – RSS (CRO)

O projektu:

Evropski teden vrednot juda (EWJV) je neprofitni evropski lokalni športni dogodek tipa 1, ki želi izvesti 3 dogodke v 3 evropskih mestih (Lizbona, Reka in Ljubljana) v okviru Evropskega tedna športa.


Splošni cilj EWJV je promovirati etične in zdrave vrednote skozi vadbo juda ter izboljšati sposobnost organizatorjev športnih dogodkov za spodbujanje pristopa športa za vse z (1) ozaveščanjem o potrebi po življenju etičnih in zdravih vrednot juda/v judu in (2) usposabljanje judo trenerjev (in drugi) ter judo skupnosti (starši, prijatelji in splošna javnost) o izvajanju judo etičnih in zdravih vrednot.


V skladu z EWJV in na podlagi primerjalne analize in diagnoze, opravljene na začetku, namerava projekt ustvariti poseben odprtokodni nabor orodij »Etične in zdrave vrednote v judu« (vključno s kurikularnim okvirom, učnim načrtom, priročnikom in didaktičnimi viri) in e- učenje, usmerjeno v judo skupnost. Med EWJV bodo potekale različne judo aktivnosti in delavnice s podporo nacionalnih zvez Portugalske, Hrvaške in Slovenije ter Evropske Judo zveze.
Partnerji projekta so 3 klubi, dobro znani v svojih državah (Escola de Judo Nuno Delgado, Riječki Sportski Savez, Športno društvo GIB) z bogatimi izkušnjami pri razvoju projektov, ki uporabljajo judo kot izobraževalno orodje in pri dokazovanju dejavnosti, povezanih z telesna dejavnost, ki krepi zdravje, in državljanstvo skozi judo.