Judo for Peace - EU projekt

Judo for Peace

Erasmus+ Sport: Manjša sodelovalna partnerstva


1. Koordinator: Kilis Genclik Hizmetleri ve Spor il Mudurlugu – KILIS (TUR)
2. Partner: Športno društvo GIB Ljubljana Šiška – ŠD GIB (SLO)
3. Partner: Zajednica Sportskih Udruga Grada Rijeke Rijecki Sportski Savez - Riječki Sportski Savez – RSS (CRO)
4. Partner: Amal for Education – AMAL (ITA)
5. Patner: Amal Insani Yardim Dernegi Kilis Subesi – AIYD (TUR)

O projektu:

Provinca Kilis, katere geografska lega je na meji s Sirijo; Glede na državljansko vojno v Siriji je to mesto strateškega pomena na področju migracij. Ker je obmejno mesto, gosti tudi 73 % več sirskih beguncev kot lastnega prebivalstva. Zaradi te sociološke strukture je Kilis edinstveno in posebno mesto v Turčiji in v svetu.


Gostota sirskega prebivalstva, ki živi v mestu, je prinesla nekaj družbeno-kulturnih konfliktov. Da bi našli rešitve za te konflikte, začenši z otroki in mladimi, in da bi jim pomagali živeti skupaj, bodo organizirane športne dejavnosti, srečanja psihološke podpore in družabne dejavnosti za lokalne in begunske otroke v mestu, da bodo skupaj sodelovali.


Na ta način so med cilji projekta preprečevanje diskriminacije, podpiranje socialne kohezije in preprečevanje nedovoljenih migracijskih gibanj. Z združevalno močjo športa se bodo združili evropski športniki in judoisti. Po drugi strani pa je naš cilj, da se partnerji in upravičenci osredotočijo na skupne probleme, povezane s priseljenci v vsaki državi, da imajo priložnost delovati skupaj, pripraviti rešitve in videti rezultate.


Pri tem bo proces podprt s treningom juda, psihološko podporo, osebnim razvojem, digitalnim izobraževanjem na daljavo in socialno-kulturnimi dejavnostmi. Evropska kultura se bo pod okriljem športa širila z vzpostavitvijo mreže z medsebojnimi obiski partnerjev.