Jita Kyoei 2

JITA KYOEI 2 – Together for a better society

Erasmus+ Sport – Sodelovalna partnerstva


1. Koordinator: Športno društvo GIB Ljubljana Šiška - ŠD GIB (SLO)
2. Partner: Evropska Judo Zveza – EJU (AUT)
3. Partner: Francoska Judo Zveza – FFJDA (FRA)
4. Partner: Judo Klub Rijeka – JK Rijeka (CRO)
5. Partner: Judo Klub Liberty Oradea – JK Liberty (ROM)
6. Partner: Ginasio Clube Portugues – GCP (POR)
7. Partner: Gimnasio Raul Calvo – GIRC (ESP)
8. Partner: Sport Evolution Alliance – SEA (POR)
9. Pridruženi partner: Universidad Miguel Hernandez de Elche (ESP)

O projektu:

JITA KYOEI 2 je 36-mesečni projekt sodelovalnega partnerstva Erasmus+, ki vključuje 8 organizacij iz 7 različnih držav, katerih namen je spodbujati integriteto in vrednote v športu ter izobraževanju v in skozi šport. Z ozaveščanjem, izobraževanjem in podporo športnim klubom, trenerjem in mladim športnikom bomo prispevali k osebnemu in strokovnemu razvoju trenerjev in mladih.


Z besedami Jigora Kana nas Jita Kyoei uči, da mora vsak član družbe in skupine, organizirane znotraj, delovati v harmoniji in sodelovanju z drugimi. Nič ni bolj pomembno kot uspešno skupno življenje. V današnjem svetu multikulturalizma in različnih pogledov na svet postaja še toliko bolj pomembno, da spoštujemo drug drugega in sprejemamo svoje razlike. Še posebej šport in judo sta lahko odlična orodja za doseganje tega cilja. Judo lahko vcepi vrednote, zgradi značaj ter razvije socialne veščine in veščine reševanja problemov, kar vam omogoča, da ostanete osredotočeni in v dobri formi. Prav tako je lahko v veliko pomoč pri razvijanju vrednot, kot so spoštovanje, disciplina in vztrajnost.


Naš konzorcij sestavljajo športni klubi iz Slovenije, Hrvaške, Romunije, Portugalske in Španije, krovna judo zveza – Evropska Judo Zveza (sedež v Avstriji) ter Francoska Judo zveza. Vsaka organizacija bo vključila svoje projektne vodje, raziskovalce/strokovnjake, trenerje in tehnike, ki bodo sodelovali pri doseganju ciljev projekta.