PROJEKT: EUROPEAN WEEK OF JUDO VALUES

30.05.2023
PROJEKT: EUROPEAN WEEK OF JUDO VALUES

ZAGANJAMO PROJEKT EUROPEAN WEEK OF JUDO VALUES

Vez, ki jo ima naša organizacija s športom je ne samo dolgotrajna, ampak predvsem globoka in pomenska. Vedno smo skušali delovati v skladu s paradigmo "šport mora biti dostopen vsem". In to ne samo na ravni fizične aktivnosti, ampak tudi na ravni vrednot in vrednosti, ki jo ima za posameznike, skupnosti in družbo. Nikoli namreč ne gre samo za šport in fizično aktivnost.

Judo je odličen primer dobre prakse. Z vidika tehnike in z vidika vrednot, ki ga poganjajo že več kot stoletje. Tudi v Dojo. Tam neizogibno ustvarja pogoje, kjer se manifestirajo vrednote prijateljstva, časti, spoštovanja, skromnosti, vljudnosti, poguma, samokontrole, iskrenosti in vključevanja. Zato si zasluži pozornost tudi kot pedagoško orodje, ki pomeni predvsem vzgojo za družbeno odgovornost.

Ker želimo vrednote športa in predvsem juda v naši organizaciji negovati, smo se v GIBu v sodelovanju s profesionalnimi športnimi organizacijami, portugalsko Escola de Judo Nuno Delgado in hrvaško Rječki sportski savez, prijavili na evropski razpis programa Erasmus plus.

SODELOVANJE

Med strokovnjaki, trenerji, starši, organizacijami, judositkami in judoisti, med vsemi.
Projekt podpirajo nacionalne in evropske judo organizacije – Judo zveza Slovenije, Hrvaški olimpijski komite, Evropska judo zveza in Portugalska judo zveza.

O ČEM JE PROJEKT?

Spodbujanja etičnih vrednot in vrednot zdravja skozi vadbo juda.
Poudariti potencial juda kot izobraževalnega orodja, ki ga ima ne le v judo skupnosti, ampak ga lahko ima tudi v družbi kot celoti.

IGRA ZA MIR
Slogan, pod katerim bodo potekali letošnji mednarodni dogodki, delavnice in srečanja.

AKTIVNOSTI

Zasnovali bomo poseben odprtokodni komplet izobraževalnih orodij, "Etične in zdrave vrednote v judu" (vključno z učnim načrtom, priročniki in didaktičnimi viri ter vzpostavili tečaji e-učenja. Oba bosta namenjena tako judo skupnosti kot širši javnosti. Vsebina bo temeljila na strokovno izvedeni primerjalni analizi.

Dostopen bo vsem, ki ga želijo uporabljati.

DOGODKI

Organizirali bomo 3 dogodke v Ljubljani, Reki in Lizboni, ki bodo potekali istočasno. Jeseni, v sklopu Evropskega tedna športa, od 23.9. do 30.9. 2023.

NAŠ NAMEN

Vključevanje. Proti diskriminacijam tako v športu kot v družbenem življenju. Vsi smo dobrosošli!
Postati tradicija. Želimo si, da bi dogodki postali vsakoletno prisptni, tako kot je judo prisoten že več kot stoletje.
Opomnik. Judo lahko postane orodje, ampak je tudi opomnik – vzgoja za mir je nekaj, kar potrebuje trening, da lahko postane naravno stanje bivanja človeštva.

Postanite del naše skupnosti!

Spremljajte nas na kanalih:

Ste z nami?
VAŠ GIB!

Nazaj