Utrinki iz seminarja Movimente

26.01.2022
Utrinki iz seminarja Movimente

Med 21. in 22. januarjem 2022 smo v Športnem društvu GIB gostili partnerje iz Italije, Romunije ter Portugalske, ki sodelujemo v Erasmus+ projektu MOVIMENTE – Move Better, Learn Better.


Na uvodnem sestanku smo se imeli pogovor o poteku projekta ter reševali morebitne težave, ki so nastopile pri usposabljanju trenerjev v Movimente programu. Sledila je praktična aktivnost, na katero smo povabili Vrtec Zvezdica iz soseske. Naša vaditeljica otroških vadb in kandidatka za Movimente vaditeljico Nastja Knez, je skupaj z otroki izvedla vadbeni program Movimente. Partnerji v projektu smo si vadbo ogledali, nato predstavili metodologijo Movimente vzgojiteljici vrtce ter analizirali in diskutirali izpeljan program skupaj z Nastjo. Praktična aktivnost je bila
zelo uspešna, kar se je videlo na nasmejanih obrazih otrok ter navdušenjem vzgojiteljice.


Po kratki pavzi je sledil sestanek s tehnično ekipo iz Italije o poteku projekta, naslednjih korakih v okviru projekta ter predstavitvi ideje o nadgradnji projekta na naslednjem razpisu Erasmus+.


V soboto, 22. januarja smo organizirali predstavitev projekta oz. metodologije Movimente za trenerje, vzgojitelje predšolskih otrok in tudi starše, ki jih zanima razvoj in gibalne aktivnosti predšolskih otrok. Dogodek je otvorila Katja Rudaš, projektni vodja Športnega društva GIB ter strokovnjak iz Italije, Vittorio Serenelli. Na dogodku je svojo podporo in podporo Judo zveze Slovenije izrazil tudi predsednik JZS, Lovrencij Galuf.

 

Za več informacij o projektu in aktivnostih kontaktirajte Katjo Rudaš, vodjo projekta: katja.rudas@gib-sport.com.

Nazaj