120 let GIBA - ZAHVALA!

04.06.2022
120 let GIBA - ZAHVALA!

Športno društvo GIB je okronalo 120 let

Eno najstarejših slovenskih športnih društev je 2.6. obeležilo 120 let. V teh letih se je različnih oblik telesnih vadb pri nas udeležilo okoli 100.000 članov, med njimi tudi košarkaš Luka Dončič (judo) in alpski smučar Žan Kranjec (judo).

Vrhunec obletnice je bil premierni prikaz dokumentarnega filma o mejnikih društva in razvoju športne kulture v Sloveniji. Prikaz sledi zgodovine pa je za Gib več kot to. Predstavlja manifestacijo vsega, kar smo storili in delamo. Vsak posebej in kot skupnost. Od malih, velikih, starejših. Še bolj nam je jasno, kam nas peljejo zgodovinske izkušnje. V nove zmage, bodoče vizije, v gibanju, za vse, menijo v Gibu.

Film si je mogoče ogledati na YouTube povezavi TUKAJ

"Na temelju vrednot preteklih generacij, gradimo vrednote prihodnjih generacij," meni predsednik Gaber Benedik in dodaja: "Obletnica je bila sproščena, v pravem športnem duhu. Veliko nasmejanih obrazov in veselja do gibanja. S prireditvijo pa nismo želeli poudariti samo naše 120-letne tradicije, ampak pomen športa na splošno. Šport niso same medalje in vrhunski dosežki, šport je pot do zdravja, sreče in uspeha. Je prispevek k boljši družbi."


Ob tej priliki se GIB zahvaljuje vsem, ki so pomagali soustvarjati športno krajino v Sloveniji, kjer je bil GIB ključni zgodovinski in ostaja relevantni akter - trenerjem, športnikom in športnicam, staršem, vsem podpornikom, vsem, ki se zavedajo pomena gibanja.

Od Sokola pa Partizana do Športnega društva GIB je športna dvorana na Drenikovi ulici 32 postala skupnost in sinonim za gibanje in aktivno življenje vseh generacij. GIB je bila vedno progresivna sila, zazrta v prihodnost.


Hvala, ker nas podpirate in pomagate pisati to čudovito športno zgodbo!

foto: Blaž Slanič

Nazaj