Evropsko prvenstvo za ml. člane in članice U23, Zarja Tavčar - Budimpešta 2021

03.11.2021
Evropsko prvenstvo za ml. člane in članice U23, Zarja Tavčar - Budimpešta 2021

V prihajajočem vikendu (od 5. do 7. novembra 2021) bo v glavnem mestu Madžarske potekalo letošnje Evropsko prvenstvo za mlajše člane in članice do 23 let.

V sklopu reprezentance Slovenije se bo tekmovanja udeležila tudi članica Športnega društva GIB Šiška Zarja Tavčar. Zarja se bo kot 9. rangirana na Evropski članski lestvici (EJU senior ranking list) borila za čim višje mesto v težnosti kategoriji do 63 kilogramov.

Zarja je pred odhodom na tekmovanje povedala nekaj besed o trenutni specifiki tekmovanj zaradi Covid-19 ukrepov:

"Za nastop na tekmovanju sedaj potrebujemo dva negativna PCR testa v primeru, da si cepljen oziroma tri negativne PCR teste v primeru, da tekmovalec ni cepljen. Začetnega oz. začetna dva testa opravimo v Sloveniji, nato pa še zadnjega ob samem prihodu na tekmovanje. Med čakanjem na rezultate testa smo nato »zaprti« v sobi, do največ 24 ur. Jaz v sobi večino časa ležim in gledam filme na računalniku. Na začetku se ti zdi to super, da se malo spočiješ ampak zelo kmalu ti postane dolgočasno in malo tudi naporno. Šele v primeru, da je test negativen lahko zapustimo sobo, ne smemo pa zapustiti hotela. Sicer pa so pravila enaka kot povsod, potrebno je nošenje maske ves čas, snamemo jo lahko le pri ogrevanju in med borbo." 


O tem, kako so potekale priprave na Evropsko prvenstvo U23 v Budimpešti pa pravi tako:

"Z letošnjo sezono sem bolj na polno začela šele avgusta, ko sem se udeležila borbenih priprav v Izoli in nato Evropskega pokala v Rusiji. Januarja sem namreč imela operacijo kolena, zato sem s tekmovanji začela malce kasneje. Do Evropskega prvenstva sem se udeležila še tekmovanj na Hrvaškem in v Španiji. Sicer pa so priprave na Evropsko prvenstvo večinoma potekale v mojem klubu."

Več o tekmovanju si preberite TUKAJ

Celotni slovenski reprezentanci želimo veliko dobrih borb!

Galerija

Nazaj