KADETSKI EVROPSKI JUDO POKAL, BIELSKO BIALA - POLAND

16.10.2020
KADETSKI EVROPSKI JUDO POKAL, BIELSKO BIALA - POLAND

V soboto in nedeljo, 10. in 11. oktobra., je na Poljskem potekal prvi EJU pokal za kadete in kadetinje U18- "CADET EUROPEAN JUDO CUP BIELSKO-BIALA 2020". Na tekmovanju je sodelovalo 110 judoistov in judoistk.

V reprezentančni ekipi Slovenije, so zelo dobro nastopili tudi tekmovalci in tekmovalke Športnega društva GIB Šiška
Prvi dan tekmovanja sta nastopila KAVČIČ Leon v kategoriji do 66 kilogramov in KOKALJ Gašper v kategorijo do 60 kilogramov. Leon je tokrat po nesrečnem porazu v repasažu osvojil 7. mesto, Gašper pa se je z odličnimi borbami prebil na zmagovalne stopničke in osvojil 3. mesto.

Drugi dan tekmovanja pa so nastopili preostali trije tekmovalci v višjih težnostnih kategorijah. KOMIČ, Klavdij v kategoriji do 73 kilogramov ter OBLAK, Andraž in TACAR, Ambrož oba v kategoriji do 81 kilogramov. Klavdij je po zmagi v prvem kolu moral v nadaljevanju priznati premoč nasprotnikom. Andraž in Ambrož sta se dobro borila in sta na koncu imela med seboj borbo za tretje mesto, v kateri je bil tokrat uspešnejši Ambrož in je tako osvojil 3. mesto. Andraž se je moral zadovoljiti z 5. mestom.


Ekipa Športnega Društva GIB Šiška:

  • TACAR Ambrož 3. mesto -81kg
  • KOKALJ Gašper 3. mesto -60kg
  • OBLAK Andraž 5. mesto -81kg
  • KAVČIČ Leon 7. mesto -66kg
  • KOMIČ Klavdij


Podrobnejši rezultati tekmovanja so na voljo TUKAJ

GAŠPER KOKALJ je po tekmovanju povedal:

Kako ocenjuješ svojo pripravljenost, katera borba je bila najtežja?
S svojo pripravljenostjo sem zelo zadovoljen, saj sem imel odlične treninge. Najtežja je bila tretja borba, saj je bila to odločilna borba za tretje mesto in pritisk je bil večji.

Komentar na tvoj dosežek na tem tekmovanju:
Medalja mi pomeni veliko, saj sem vložil veliko truda v priprave in treninge. Hkrati je zame to dobra potrditev, da sem na pravi poti do še večjih uspehov.

Kakšni so tvoji načrti za nadaljevanje sezone?
Nadaljevanje sezone je še nekako v zraku, ker ne vemo, kako bo na celotno sezono vplival covid-19. Še naprej bomo zagnano trenirali in se pustili presenetiti okoliščinam korona situacije.

Komu bi se ob tej priliki želel zahvaliti?
Rad bi se zahvalil staršema, ker me podpirata in navijata zame, to mi vedno da dodatno motivacijo za naslednja tekmovanja. In seveda vsem trenerjem, ki so me s svojim znanjem pripeljali do točke, kjer sem sedaj.

TACAR AMBROŽ je po tekmovanju povedal: 

Kako ocenjuješ svojo pripravljenost, katera borba je bila najtežja?
Mislim, da sem fizično zelo dobro pripravljen, seveda pa je vedno še prostor za napredek. Pred tekmo sem imel težave z levo ramo, ki pa smo jo s trenerji in fizioterapevtko do tekme uspešno sanirali. Najtežja borba je bila zadnja - borba za tretje mesto proti mojemu trening-partnerju Andražu Oblaku. Borba je bila najtežja, ker se je do takrat utrujenost s celotne tekme že nakopičila, predvsem pa je bila zahtevna, ker se z Andražem zelo dobro poznava in so odločale malenkosti. Po koncu rednega dela borbe sem že mislil, da bom dobil še tretjo kazen in tako borbo izgubil, a se v nadaljevanju uspel doseči ippon in s tem osvojiti tretje mesto.

Komtar na dosežek na tem tekmovanju:
Medalja mi na prvem mestu pomeni potrditev v ves vložen trud in delo, z moje strani in tudi s strani mojih trenerjev. Zagotovo mi je dal dosežek na tem tekmovanju nov zagon in motivacijo za naprej.

Kakšni so tvoji načrti za nadaljevanje sezone?
Za nadaljevanje sezone točnega plana pravzaprav ni, zaradi trenutne situacije v zvezi z virusom COVID-19. Upam pa, da bodo treningi potekali čim bolj nemoteno in da se bom lahko udeležil še kakšne tekme.

Komu bi se ob tej priliki želel zahvaliti?
Zahvalil bi se rad svojim bližnjim in so-tekmovalcem za podporo ter trenerjem za vloženo delo in trud.

Nazaj