Naše vadbe v času Covid ukrepov

15.10.2020
Naše vadbe v času Covid ukrepov

Naše vadbe & treningi potekajo v skladu s pravili in navodili NIJZ. Za varnost vadečih v naših športnih objektih je ustrezno poskrbljeno. Več natačnejših infomacij boste prejeli v naslednjih dneh. Prosimo, da sledite navodilom trenerja/vaditelja, ki jih boste prejeli ob prijavi na športni program in na zadnjih vadbah/treningih.

Delimo usklajena mnenja organizacij ŠPORTA ZA VSE, ki vključujejo 200.000 telesno aktivnih članov. Mnenja so si bila enotna:

  • ŠPORTNA REKREACIJA PREDSTAVLJA REŠITEV
  • ZDRAVJA NI BREZ GIBANJA
  • TELESNA DEJAVNOST JE POMEMBNA ZAŠCITA PRED VIRUSI
  • Z GIBANJEM KREPIMO IMUNSKI SISTEM

DELITE IN PODPRITE INICIATIVO PROTI ZAPRTJU ŠPORTNIH OBJEKTOV! To storite tako, da delite objave, ki jih najdete na naših socialnih omrežjih Facebook ali Instagram

Že zadnje zaprtje športnih objektov in organiziranih oblik športnega udejstvovanja se je izkazalo za negativno za telesni in gibalni razvoj otrok.

Strokovnjaki v tem aktualnem času opozarjajo, da so žal otroci v najhujši krizi telesnega in gibalnega razvoja, odkar potekajo meritve v Sloveniji. Na občutno upadanje gibalne učinkovitosti in naraščanje debelosti slovenskih otrok v času COVID-19 je stroka opozorila javnost na izredni novinarski konferenci ↦ https://bit.ly/34hk5Jo

»Otrokovi možgani se razvijajo z gibanjem.« opozarja strokovnjak Ranko Rajović. Celoten intervju je na voljo tukaj ↦ https://bit.ly/3nb0EKP

 

V vednost nekaj podatkov raziskav:

Organizacija Fitness Australia (vodilna avstralska organizacija) ugotavlja, da med več kot 6,26 milijonov vstopov v 423 športnih centrih v zvezni državi New South Wales, ni bilo zabeleženih prenosov okužb s covid 19. Predvidevamo, da je kontrola državnih organov dobro nastavljena in da sledijo temu, kjer se tvorijo t.i. virusni balončki in kako se širijo. Torej, fitnes proti virusu - 1:0.

Vodilna svetovna fitnes organizacija IHRSA, s sedežem v ZDA, ki skrbi za poslovanje in management športno – rekreativnih centrov po vsem svetu, je podala naslednje zanimive ugotovitve: od skoraj 50 milijonov vstopov na 2.877 lokacijah so zabeležili 1.155 primerov covid-19, kar znese 0,002 %. Nobena od teh okužb se ni prenašala na druge vadeče, prav tako pa tudi znotraj skoraj 3.000 fitnes centrov niso zasledili širjenja okužb. https://mxmetrics.com/visits-to-virus-methodology .

UKactive (največja organizacija športa za vse) je v zadnji raziskavi ugotovil, da so športno – rekreativne fitnes centri nizkorizični za prenos okužbe s covid 19. Ugotovili so tudi, da je bilo v 1300 vadbenih centrih med 10.000 obiski 0,02 pozitivna na covid-19, kar še enkrat dokazuje, da je možnost prenosa virusa med vadečimi v vadbenih centrih izjemno majhna.

Nazaj