URH KLOPČIČ IN ZARJA TAVČAR USPEŠNA NA TEKMOVANJU V LIGNANU

27.01.2020
URH KLOPČIČ IN ZARJA TAVČAR USPEŠNA NA TEKMOVANJU V LIGNANU

25° TROFEO ALPE ADRIA GRAND PRIX 2020 - LIGNANO SABBIADORO

V soboto in nedeljo 25.1. in 26.1., je v Lignanu potekal letos jubilejni 25° Alpe Adria Grand Prix CA EJU 2020. Na tekmovanju nastopilo skupno 1975 judoistov in judoistk iz 285 judo klubov, držav Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Kosova In Slovenije.
Športno društvo GIB so zastopali štirje tekmovalci.

Ekipa mladinci in mladinke U21:

  • Tavčar Zarja     -63kg     2. mesto
  • Klopčič Urh      -73kg     2. mesto
  • Accetto Vranac Neva     -57kg
  • Levičar Benjamin           -73kg

V težnostni kategoriji do 73 kg (65 tekmovalcev) je Urh Klopčič zasedel odlično 2. mesto.

Urh: "Na tekmi sem imel 6 borb. Najzahtevnejši sta mi bili prva in tretja borba, prva ker nasprotnika nisem poznal in sem pričakoval lažjo borbo, tretja pa ker mi nasprotnikova borba ni ravno ustrezala. V finalu sem borbo žal izgubil, a sem sam sebi dokazal, da se lahko primerjam tudi z najboljšimi v moji novi težnostni kategoriji do 73kg."

Zarja Tavčar je v težnostni kategoriji do 63 kilogramov (24 tekmovalk) prikazala dobro pripravljenost na pričetku nove sezone, osvojila je 2. mesto in je tako že tretje leto zapored bila med nosilkami medalj na turnirju Alpe Adria za mladince in mladinke U21.

Accetto Vranac Neva in Levičar Benjamin sta kot najmlajša predstavnika v starostni kategoriji mladincev in mladink prikazala dobre borbe, vendar ostala brez uvrstitve.

Podrobnejši rezultati tekmovanja

Čestitamo celotni ekipi Športnega društva GIB Šiška.

Nazaj