Zarja Tavčar osvojila 7. mesto na Evropskem prvenstvu v judu

07.11.2019
Zarja Tavčar osvojila 7. mesto na Evropskem prvenstvu v judu

U23 EUROPEAN JUDO CHAMPIONSHIPS 2019

 

 01 - 03 Nov 2019 Izhevsk (RUS)

 

V nedeljo 3.11. 2019, se je v Izhevsku (Rusija) zaključilo Evropsko prvenstvo za mlajše člane in članice do 23 let. Na tekmovanju je nastopilo 235 tekmovalcev in tekmovalk iz 33 evropskih držav. V sklopu Slovenske judo reprezentance je na tekmovanju nastopila tudi 19-letna članica Športnega društva GIB, Zarja Tavčar.

Zarja je v prvem krogu premagala italijansko reprezentantko Palombini Marto, vendar je med borbo utrpela težjo poškodbo, zaradi katere je morala v začetku četrtfinalnega dvoboja s predstavnico Češke, Zachovo Renato, dvoboj predati in zaključiti s tekmovanjem. Zarja je osvojila končno 7. mesto.

"Dnevna forma in počutje je bilo pravo. Prvo borbo sem začela suvereno in jo tudi uspešno dobila. Žal sem med borbo utrpela udarec v prsni koš, ki se je kasneje izkazal za večjo oviro od pričakovane. V drugem krogu tekmovanja sem med borbo kmalu ocenila, da je bolečina in tveganje preveliko ter borbo predala.

Prišla sem po več, vendar se ni izteklo meni v prid. Razočaranje je prisotno. Kljub temu sem vesela te izkušnje in že pridno treniram naprej za naslednjo sezono."

Podrobnejši rezultati tekmovanja.

Zarja s pripravami na naslednja tekmovanja nadaljuje na Japonskem, kamor se odpravlja v začetku prihodnjega tedna.

Iskrene čestitke Zarji in celotni slovenski ekipi.

Nazaj