Vabljeni na RAZGIBANI POHOD - Dolina Glinščice + ogled Trsta

13.05.2019
Vabljeni na RAZGIBANI POHOD - Dolina Glinščice + ogled Trsta

 

Nedelja, 2. 06. 2019

 

»Pohod po dolini Glinščice s sladoledom v Trstu«

 

 



Kanjon Glinščice je dolg le dva kilometra in pol in je prava zakladnica zanimivosti in naravnih lepot, ki obiskovalcem vedno znova vzame dih.

Po prvih metrih se odpre pogled na prepadne stene kanjona, pogled pade tudi 300 metrov v globino. Za tak razgled je poskrbela narava  s tektonskimi premiki, ki so v kraško planoto vklali razpoko, to pa je v milijonih let še poglobila reka s svojim tokom. Ostanki prvih ljudi, ki naj bi se tukaj potepali, segajo do sedem tisoč leti v preteklost. Prvotni prebivalci so tu našli pitno vodo in primeren kraj za gradnjo utrdbe, ki se je obdržala do prihoda Rimljanov. Oni so tukaj zgradili vodovod, cesto in še kaj.

 

Iz neokrnjene narave se bomo odpravili v najboljšo sladoledarno v Trstu. Tam si bomo ogledali prekrasen centralni trg in prekrasne palače iz bogate zgodovine »vohunskega mesta«.

 

Z avtobusom se bomo odpeljali v dolino Glinščice. Štart na parkirišču ŠD GIB v Ljubljani je ob 8.00. S pohodom bomo pričeli okrog 9.30. Štartnina za pohod je 10 €. Cena avtobusnega prevoza je 10 €. V štartnino je vštet voden pohod po dolini Glinščice in Trstu. Kosilo ni všteto v ceno pohoda, le to vam bomo sporočili naknadno. Obvezno imejte s seboj še kaj drobiža za nakup domačih dobrot. 

Obvezna je predprijava in s tem rezervacija sedeža na avtobusu do srede, 29. 05. 2019.

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE

NAKUP IN REZERVACIJA

Nazaj