Vabljeni na prezentacijo športnega programa TEAM GYM!

09.04.2019
Vabljeni na prezentacijo športnega programa TEAM GYM!

 

SPOŠTOVANI STARŠI, TEKMOVALKE IN TRENERJI

VLJUDNO VABLJENI NA PREZENTACIJO PROGRAMA TEAM GYM, KI BO V ČETRTEK, 18.04.2019 OB 18.30 V SPODNJI GIMNASTIČNI DVORANI.

Team gym smo odprli kot nov program gimnastične sekcije ŠD GIB Šiška. Po čudoviti izkušnji na lanskoletnem EP na Portugalskem smo se odločili da resno pričnemo s treningi Team Gyma v našem društvu.

PROGRAM PREZENTACIJE:

1. Kratka predstavitev panoge (teoretično in praktično)
2. Predstavitev vodje projekta ter trenerske in sodniške ekipe znotraj društva
3. Okviren urnik treningov in tekmovanj v naslednji sezoni
4. Cilji Team gym-a

Prezentacija bo trajala cca: 1 uro in so poleg našega društva vabljena tudi številna ljubljanska društva in klubi. Športni program Team GYM je primeren za otroke od 7. leta dalje.

 

TeamGym - tekmovanje z duhom in vzdušjem

TeamGym je ekipna gimnastična športna panoga, ki se izvaja v treh disciplinah: parter, akrobatska steza in mala prožna ponjava. Na tekmovanju TeamGym so razdeljeni na tri kategorije: ženske, moške in mešane ekipe.

Vse tri discipline zahtevajo učinkovito timsko delo in odlično tehniko s težavnimi veščinami akrobatskih in gimnastičnih elementov. Dogodek je privlačen za gledalce in medije ter sponzorje, saj je zabavno in zanimivo gledati tovrstna tekmovanja, ki jih priznavajo po zelo dobrem duhu in vznemirljivem vzdušju.

Skupina lahko sestavlja 8-10 telovadcev/telovadk, ki morajo tekmovati na parterju, kar je obvezno. V vsakem krogu tekmujejo samo 6 telovadcev/telovadk. V vseh disciplinah se ocenjujejo vsi izvajalci gimnastike. Mešano ekipo mora sestavljati polovica moških tekomalcev in polovica ženskih tekmovalk.

Nazaj