Dora Bohinc in Zarja Tavčar na 5-tedenskih pripravah na Japonskem!

29.11.2018
Dora Bohinc in Zarja Tavčar na 5-tedenskih pripravah na Japonskem!

 

 

Judoistki Športnega društva GIB, Dora Bohinc in Zarja Tavčar sta odpotovali v domovino juda na Japonsko. Tam bosta na 5-tedenskih pripravah v skupini osmih slovenskih judoistk in pod vodstvom selektorja Gregorja Broda, pridobivali dragocene izkušnje na različnih japonskih univerzah.

 

 

JUDO PRIPRAVE - JAPONSKA 2018

1. teden

V soboto 17. 11. 2018, sta članici Športnega društva GIB, Dora Bohinc ter Zarja Tavčar, odpotovali v domovino juda na Japonsko. V prvem tednu sta punci poleg napornih treningov in velikega števila randorijev (borb) spletli tudi nova pristna prijateljstva z domačimi japonskimi tekmovalkami ter se na kratko spoznali z japonsko kulturo, kulinariko in zgodovino kraja ter ljudi iz mesta Katsuura (勝浦市 Katsuura-shi), pokrajine Chiba.

Trenutno so tekmovalke zaključile prvi teden treningov na International Budo University v mestu Kutsuura in nadaljujejo treninge na Japan Women's College of Physical Education Nihon Joshi Taiiku Daigaku (JWCE).

FOTOUTRINKI - JAPONSKA 2018

 

DOGAJALO SE JE TUDI:


55. POKAL NAGAOKE

V soboto in nedeljo, 17.11. in 18.11. 2018, je v Hali Tivoli potekal že 55. mednarodni Pokal Nagaoka v Ljubljani. Nastopilo je preko 600 tekmovalcev in tekmovalk iz 61 judo klubov.

Ekipa Športnega društva GIB je v starostni skupini mlajših dečkov in deklic U12 osvojila 1. mesto.

FOTOUTRINKI - 55. POKAL NAGAOKE

 

ZAKLJUČNI TURNIR »PLAY OFF« 1. SLOVENSKE JUDO LIGE

V soboto, 24. 11. 2018, je v Slovenski Bistrici potekal letošnji zaključni turnir "play off" 1. slovenske judo lige 2018. Za naslov najboljšega v državi so se pomerile štiri ekipe JK Acron Slovenj Gradec, JK Bežigrad, JK Impol in ŠD GIB Šiška. Domača ekipa Športnega društva GIB je vsekakor zadovoljila vsa pričakovanja z uvrstitvijo na zaključni turnir, na katerem so osvojili 4. mesto.

Vsem ekipam turnirja čestitamo za prikazane borbe in osvojena odličja!

FOTOURINKI - FINALE 1.SJL 2018

 

PRIPRAVE ROGLA 2018

V času jesenskih počitnic, od 27.10. do 29.10.2018, so se mladi judoisti in judoistke Športnega društva GIB udeležili judo priprav, ki so bile organizirane v Športnem centru na Rogli. Na taboru je sodelovalo 15 judo klubov iz Slovenije in tujine.

Treningi so potekali pod vodstvom dveh nekdanjih vrhunskih slovenskih reprezentantov Aljaža Sedeja in Roka Drakšiča, ki sta nosilca medalj iz evropskih članskih prvenstev, večkratna dobitnika medalj na svetovnih in evropskih pokalih, udeleženca svetovnih prvenstev in udeleženca olimpijskih iger.

Vsi udeleženci judo tabora so skupaj trenirali, spoznavali nove judo tehnike predvsem pa se zabavali ob različnih športnih aktivnostih in sklepali nova prijateljstva.

FOTOUTRINKI - PRIPRAVE ROGLA 2018

 

EVROPSKI KADETSKI JUDO POKAL KOPER 2018

V soboto in nedeljo, 27. in 28. oktobra 2018, je v Kopru potekal EJU turnir za kadete in kadetinje U18. Na turnirju je sodelovalo skupaj 317 judoistov in judoistk (114 ženske, 203 moški) iz 27 držav sveta.

V okviru slovenske reprezentance je na mednarodnem tekmovanju nastopila široka ekipa mladih perspektivnih judoistov in judoistk Športno društvo GIB.

Najboljši posameznik ŠD GIB je bil Urh Klopčič, ki je v kategoriji do 66 kg med 40 tekmovalci osvojil odlično 3. mesto

FOTOUTRINKI - EVROPSKI KADETSKI POKAL KOPER 2018 

Nazaj