28. oktober 2018 - SVETOVNI DAN JUDA

30.10.2018
28. oktober 2018 - SVETOVNI DAN JUDA

28. oktobra obeležujemo SVETOVNI DAN JUDA, ki je rojstni dan Jigora Kana, ustanovitelja juda. Svetovni dan juda je namenjen trenerjem, judoistom, judoistkam in vsem, ki imajo strast do enega najbolj razširjenih športov na svetu. 

V Športno društvo GIB smo v ta namen našim otrokom pripravili prav poseben dogodek, ki se je povezoval s temo letošnjega dne, ki je PRIJATELJSTVO. Organizirali smo prijateljsko tekmovanje, ki se ga je udeležilo okoli 80 otrok. Skupaj z najmlajšimi judoisti in judoistkami ŠD GIB ŠIŠKA so na tekmovanju sodelovali tudi otroci Judo klub Olimpija, Judo Klub Sokol Ljubljana in Judo Klub Triglav Kranj.

Otroke so tokrat v velikem številu ob borilnih prostorih spremljali tudi starši, ki so vsi v športnem duhu spodbujali mlade športnike. Vsi otroci so pokazali veliko poguma in želje po dokazovanju.

Judo je več kot le golo učenje in uporaba borbenih tehnik. Judo je izobraževalno orodje, ki ljudem pomaga, da živijo skupaj in spoštujejo drug drugega. Naši cilj je povečati število judoistov in judoistk po vsem svetu in na tak način pomagati spremeniti življenje ljudi v prijateljsko smer z močjo juda.

FOTOZGODBA 1. del

FOTOZGODBA 2. del

WORLD JUDO DAY

Nazaj