Odlični nastopi ekipe ŠD GIB na DP TeamGym

08.10.2018
Odlični nastopi ekipe ŠD GIB na DP TeamGym

V soboto, 6. 10. 2018, je v veliki dvorani Športnega društva GIB potekalo Državno prvenstvo v športni panogi TeamGym. Naše telovadke so se odrezale odlično, saj so osvojile dva naslova državnih prvakinj (ekipa in trojka). Čestitamo!

TeamGym - tekmovanje z duhom in vzdušjem

TeamGym je ekipna gimnastična športna panoga, ki se izvaja v treh disciplinah: parter, akrobatska steza in mala prožna ponjava. Na tekmovanju TeamGym so razdeljeni na tri kategorije: ženske, moške in mešane ekipe.

Vse tri discipline zahtevajo učinkovito timsko delo in odlično tehniko s težavnimi veščinami akrobatskih in gimnastičnih elementov. Dogodek je privlačen za gledalce in medije ter sponzorje, saj je zabavno in zanimivo gledati tovrstna tekmovanja, ki jih priznavajo po zelo dobrem duhu in vznemirljivem vzdušju.

Skupina lahko sestavlja 8-10 telovadcev/telovadk, ki morajo tekmovati na parterju, kar je obvezno. V vsakem krogu tekmujejo samo 6 telovadcev/telovadk. V vseh disciplinah se ocenjujejo vsi izvajalci gimnastike. Mešano ekipo mora sestavljati polovica moških tekomalcev in polovica ženskih tekmovalk.

Nazaj