Poskrbimo za varnost naših članov

10.04.2018
Poskrbimo za varnost naših članov

Hoja je najbolj naravna oblika gibanja in pešci smo najpogostejši udeleženci v prometu. Ne glede na to, ali živimo v mestu, na vasi, v osamljeni hiški na robu gozda, nas noge najpogosteje in najzanesljiveje ponesejo v svet. Žal pa je tako, da smo pešci tudi najbolj ranljivi udeleženci prometa. Slovenske ceste vsako leto zahtevajo smrtne žrtve in hudo poškodovane tudi med pešci, zato je zavedanje, kako se obnašati v vlogi pešca, da bomo varni, še kako pomembno.

Otroci se dnevno vključujejo v promet, najprej kot potniki in pešci, kasneje pa tudi kot kolesarji. Srečujejo se s prednostmi in hkrati tudi z nevarnostmi sodobnega prometa.  Prometne nesreče, v katerih so udeleženi otroci, se večinoma zgodijo znotraj naselij (68 %) in v popoldanskih urah (med 15 – 19 h), pa tudi v jutranjih, ko se odpravljajo k pouku, zato bodimo pozorni nanje, saj otroci drugače doživljajo promet kot odrasli.

V Športnem društvu GIB Šiška je veliko članov, med njimi tudi otrok, ki v popoldanskem času prihajajo na svoje vadbe. Poskrbimo za varnost naših članov.

Pozivamo vas, da poskrbite za varnost naših članov v prometu tako, da podpišete peticijo za zmanjšanje prekomerne prometne obremenitve na Aljaževi in Černetovi ulici z uvedbo enosmerne ulice na Aljaževi ulici. Ta sprememba bi bistveno pripomogla k večji varnosti otrok, ki s tega območja dnevno pešačijo v ŠD GIB in nazaj. 

Pobudniki peticije so stanovalci Aljaževe ulice, ki se borijo za zmanjšanje prometa ali vsaj montažo ležečih policajev na cestišču, da bi umirili promet in nekatere voznike, ki drvijo mimo z visoko hitrostjo in tako ogrožajo pešče, predvsem otroke in mladino.

Vabljeni k podpisu peticije za spremembo prometnega režima v okolici ŠD GIB Šiška na povezavi.

Vse voznike pa naprošamo, da prilagodijo vožnjo razmeram na cesti in spremljajo pešče v prometu.

PREBERITE TUDI:

Varnost pešcev

Publikacija Prvi koraki v svetu prometa

Nazaj