Namenite nam 0,5% odmerjene dohodnine

26.11.2019
Namenite nam 0,5% odmerjene dohodnine

Vsem, ki ste se v preteklem letu odločili, da boste 0,5 % vaše odmerjene dohodnine namenili Športnemu društvu GIB, se za izkazano zaupanje iskreno zahvaljujemo. Zakon o dohodnini pa vsem davčnim zavezancem to možnost nudi tudi v letos. V kolikor še niste med podporniki Športnega društva GIB, izpolnite priložen obrazec in 0,5% vaše odmerjene dohodnine namenite našemu društvu.

Z namenitvijo 0,5% vaše odmerjene dohodnine Športnemu društvu Gib boste pomagali pri nakupu novih rekvizitov in opreme, ki jih potrebujemo za delovanje društva; da bomo še naprej pripravljali in oblikovali kvalitetne športno gibalne programe za vas, za otroke, za naše športnike in športnice, za starše in za seniorje.

Nič vas ne stane, če ste dobrodelni. S tem, ko Športnemu društvu GIB podarite del dohodnine, nam zelo pomagate.

V kolikor ste se odločili, da postanete del druščine s številnimi člani, ki nam že pomagajo, izpolnite spodnji obrazec:

Obrazec za odmero dohodnine

Navodila

 

Ali ste vedeli...

...da je v letu 2015 zgolj slaba tretjina vseh davčnih zavezancev del svoje dohodnine namenila različnim organizacijam, vsi drugi so celotno dohodnino prepustili državi.

Manj kot tretjina vseh davčnih zavezancev je lani namenila 0,5 % svoje dohodnine konkretnim organizacijam, kar pomeni 27,5 odstotka vseh, donirali so 4.814 različnim upravičencem, kar je skupaj naneslo 399.802 evra. To pomeni, da je več kot 60 odstotkov ostalo državi, kar v denarju pomeni okoli pet milijonov evrov. In kaj z njimi naredi država? Kdo ve! (vir: časnik Finance)

Nazaj