Starost: od 1. do 99. leta

Trajanje: cel dan

Razgibani pohodi

Pohodi z degustacijami lokalnih dobrot in z vodenim ogledom znamenitosti slovenskih mest!

Nova novost v novem letu!

Novo leto, nove novosti in nove aktivnosti za starše in stare starše naših zvestih članov.

 

ŠD GIB Ljubljana je športno društvo z dolgo in bogato tradicijo. V svojih prostorih na Drenikovi ulici, imamo razvejano ponudbo za športne navdušence vseh starosti in sposobnosti. V naših prostorih delujejo ljudje s strokovnim znanjem, ki so vrhunsko usposobljeni. Novost, ki smo jo pripravili za leto 2019 smo ljubkovalno poimenovali, »Razgibajmo babice in dedke«. Naknadno smo ugotovili, da so dedki tudi nekateri izmed nas, ki smo še mladinsko živahni in ostali smo brez imena...


Za kaj gre?

Vsak mesec enkrat vas bomo povabili na krajši pohod z degustacijami lokalnih dobrot in z vodenimi ogledom znamenitosti enega slovenskega mesta, ki se bo takrat nahajalo v bližini pohoda. Spomladi, ko bo pri nas še sneg, se bomo odpravili v Istro. Sprehodili se bomo po neokrnjeni naravi, se potopili v življenje lokalnega prebivalstva, spoznali njihove mite in legende in preizkusili njihove lokalne proizvode. Zatem se bomo odpravili v bližnje mesto in se prepustili izkušenemu vodniku, ki nam bo to mesto postavil na dlan. Pohod bo odprt za starše in stare starše naših članov. RazGIBajmo seniorje.


Okvirni koledar dogodkov

3. februar 2019: 

Pohod po trebuhu Istre vzhodni hrib (Sv. Peter - Nova vas - Padna - Sv. Peter) + ogled Pirana

10. marec 2019: 

Pohod po trebuhu Istre zahodni hrib (Šared - Cetore - Malija - Šared) + ogled Kopra

31. marec 2019:

Kulinarični pohod istrskih dobrot

12. maj 2019:

Ankaranski hrib + Socerba (ali Trsta) - odpovedan zaradi slabega vremena

2. junij 2019:

Dolina Glinščice + ogled Trsta

 

Priznati vam moramo, da razmišljamo tudi o multi športnem vikendu. A o njem si bomo kaj več povedali po prvih pohodih.


Kaj morate narediti?

Če berete to besedilo ste naši. Veseli bomo, če boste, na uradno vabilo, ki bo prišlo kmalu, hitro odreagirali. Število udeležencev pohodov bo omejeno. Ker ima vsak otrok oz. naš član, najmanj dva starša in kar nekaj babic in dedkov, morate vedeti, da bodo le ti (ostali dedki in babice), malo jezni na vas, če jih o pohodu ne boste obvestili.

Prijavite se na E-novice, kjer vas bomo lahko obvestili o prihajajočih dogodkih v letu 2019!

Pohod po trebuhu Istre

Zadnje čase vsi veliko govorijo o slovenski Istri. Govori se, da je speča lepotica z oljkami in napol zapuščenimi vasmi, ki kar same hitijo pripovedovati žalostne zgodbe o ljudeh, ki so jih zapustili. Pa je res tako?

Ali je res, da je v Istri zemlja rdeča in refošk kisel? Ali je res, da se štrige zbirajo na križiščih in da mrak krade otroke? Ni druge, kot, da se prepričamo!

Za vas bomo organizirali dva pohoda, ki ne bosta navadna pohoda ampak bosta prav posebna pohoda! Spoznali bomo kraje in njihove zgodbe ter prebivalce in njihove zgodbe. Nekaj časa pa bomo preživeli tudi v vinskih kleteh...bo zanimivo!

 

Nedelja, 03.02.2019 »Pohod po vzhodnem hribu«

Sv. Peter, Nova vas, Padna, sv. Peter + ogled Pirana


Slikovite vasice piranskega zaledja. Bogate z zgodovino in polne štorij. Ali veste, da je zvonik v Novi vasi zrastel na česnu in da je nonica iz Padne ukanila samega Napoleona? Sprehodili se bomo v krajih kjer se novo prepleta s starim in kjer se staro ne pusti spodriniti novemu. Stare hiše in nove, ki posnemajo stare se dotikajo druga drugo in si pripovedujeta zgodbe o časih, ko tu še ni bilo traktorjev in telefonov ...

Z avtobusom se bomo odpeljali v Istro. Štart na parkirišču ŠD GIB v Ljubljani je ob 8.00. S pohodom v Sv. Petru bomo pričeli okrog 9.30. Štartnina za pohod je 10 €. V štartnino sta všteti dve degustaciji in voden pohod po hribu in Piranu. Kosilo ni všteto v ceno pohoda, le to vam bomo sporočili naknadno. Obvezno imejte s seboj še kaj drobiža za nakup domačih dobrot. Cena avtobusnega prevoza je 10 € (v primeru, da je avtobus poln).

Obvezna je predprijava in s tem rezervacija sedeža na avtobusu do ponedeljka, 28.1. 2019.

Obveščamo vas, da lahko organizator delno spremeni traso pohoda zaradi različnih »dogodkov« na dan pohoda.

OPOMBE:

  • Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (50 prostih mest).
  • Plačilo je možno le z gotovino na recepciji društva.
  • Odpoved rezervacije je možna najkasneje 3 dni pred organiziranim pohodom.
  • Za otroke do 12. leta starosti je štartnina 7 €, ter avtobus 10 € (v primeru, da je avtobus poln).
Nova vas - Kulturne in naravne znamenitosti notranjosti Istre | revitas.org

 

Nedelja, 10.03.2019 »Pohod po zahodnem hribu«

Šared, Cetore, Malija, Šared + ogled Kopra

 

Poskušali bomo poiskati zaklad, ki ga je pod Kašletom zakopal sam Atila, ugotovili bomo zakaj se Korte tako imenujejo, uživali bomo v prečudovitih razgledih na celotno slovensko obalo in v kleti poskušali letošnje vino in olje. Tam pri kmetih bomo lahko kupili še kakšno marmeladico, vloženo oljko, kakšen šnopček za želodec in še kakšno drugo dobroto.

Z avtobusom se bomo odpeljali v Istro. Štart na parkirišču ŠD GIB v Ljubljani je ob 8.00. S pohodom na Šaredu bomo pričeli okrog 9.30. Štartnina za pohod je 10 €. V štartnino sta všteti dve degustaciji in voden pohod po hribu in Kopru. Kosilo ni všteto v ceno pohoda, le to vam bomo sporočili naknadno. Obvezno imejte s seboj še kaj drobiža za nakup domačih dobrot. Cena avtobusnega prevoza je 10 € (v primeru, da je avtobus poln).

Obvezna je predprijava in s tem rezervacija sedeža na avtobusu, do ponedeljka, 4.3. 2019.

Obveščamo vas, da lahko organizator delno spremeni traso pohoda zaradi različnih »dogodkov« na dan pohoda.

OPOMBE:

  • Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (50 prostih mest).
  • Plačilo je možno le z gotovino na recepciji društva.
  • Odpoved rezervacije je možna najkasneje 3 dni pred organiziranim pohodom.
  • Za otroke do 12. leta starosti je štartnina 7 €, ter avtobus 10 € (v primeru, da je avtobus poln).
Šared - Foto: Peter Kleva

Predlagamo vam, da se udeležite obeh pohodov. Tako boste lahko v živo primerjali izolsko in piransko podeželje in ugotovili, če je res, da je Istra le ena in edinstvena. Pohoda bosta trajala približno 4 ure.