Starost: od 1. do 99. leta

Trajanje: cel dan

Razgibani pohodi

Pohodi z degustacijami lokalnih dobrot in z vodenim ogledom znamenitosti slovenskih mest!

Nova novost v novem letu!

Novo leto, nove novosti in nove aktivnosti za starše in stare starše naših zvestih članov.

 

ŠD GIB Ljubljana je športno društvo z dolgo in bogato tradicijo. V svojih prostorih na Drenikovi ulici, imamo razvejano ponudbo za športne navdušence vseh starosti in sposobnosti. V naših prostorih delujejo ljudje s strokovnim znanjem, ki so vrhunsko usposobljeni. Novost, ki smo jo pripravili za leto 2019 smo ljubkovalno poimenovali, »Razgibajmo babice in dedke«. Naknadno smo ugotovili, da so dedki tudi nekateri izmed nas, ki smo še mladinsko živahni in ostali smo brez imena...


Za kaj gre?

Vsak mesec enkrat vas bomo povabili na krajši pohod z degustacijami lokalnih dobrot in z vodenimi ogledom znamenitosti enega slovenskega mesta, ki se bo takrat nahajalo v bližini pohoda. Spomladi, ko bo pri nas še sneg, se bomo odpravili v Istro. Sprehodili se bomo po neokrnjeni naravi, se potopili v življenje lokalnega prebivalstva, spoznali njihove mite in legende in preizkusili njihove lokalne proizvode. Zatem se bomo odpravili v bližnje mesto in se prepustili izkušenemu vodniku, ki nam bo to mesto postavil na dlan. Pohod bo odprt za starše in stare starše naših članov. RazGIBajmo seniorje.


Okvirni koledar dogodkov

Februar: pohod po trebuhu Istre vzhodni hrib (Nova vas – Padna) + ogled Pirana

Marec: pohod po trebuhu Istre zahodni hrib (Korte – Šared) + ogled Kopra

April: Kulinarični pohod istrskih dobrot

Maj: Ankaranski hrib + Socerba (ali Trsta)

Junij: Kraški rob + Hrastovlje

 

Priznati vam moramo, da razmišljamo tudi o multi športnem vikendu. A o njem si bomo kaj več povedali po prvih pohodih.


Kaj morate narediti?

Če berete to besedilo ste naši. Veseli bomo, če boste, na uradno vabilo, ki bo prišlo kmalu, hitro odreagirali. Število udeležencev pohodov bo omejeno. Ker ima vsak otrok oz. naš član, najmanj dva starša in kar nekaj babic in dedkov, morate vedeti, da bodo le ti (ostali dedki in babice), malo jezni na vas, če jih o pohodu ne boste obvestili.

Prijavite se na E-novice, kjer vas bomo lahko obvestili o prihajajočih dogodkih v letu 2019!