Urnik

Trajanje: 3x tedensko 1,5 ure

Cenik

Cheerleading GIB Beli zmaji

Imaš rad/a gimnastiko, akrobatiko in ples? Vse to združuje Cheerleading! Vabljeni!

Cheerleading se je razvil v Združenih državah Amerike kot podporna aktivnost ostalim športom. Začetni namen je bil vzpodbujanje občinstva in se je izvajal na tribunah. Izraz “cheer leader” je predstavljal osebo, ki je vodila vzklike množice. V nasprotju z današnjimi predstavami so bili prvi cheerleaderji moški, cheerleading pa je postal pretežno ženski šport šele v času druge svetovne vojne. V tem času namreč ženske niso mogle aktivno sodelovati v visokošolskih športih, lahko pa so sodelovale v cheerleading ekipah. Tako se je poleg vzklikov v cheerleading pričela vključevati tudi gimnastika, akrobatika in uporaba megafonov.

 

Urnik za sezono 2020/21 (spodaj) velja od 1. 9. 2020.

Trenutno veljajo prilagojeni urniki, saj smo morali zaradi Covid situacije izvedbo treningov prilagoditi NIJZ priporočilom. Mladinska ekipa se s koncem februarja postopoma vrača na treninge, otroška ekipa še ne.

Za vse dodatne informacije sta vam na voljo trenetki Anja Turk in Anja Tegelj.

 

 

 

 

 

Tekmovalni cheerleading temelji na ocenjevanju skupinskih koreografij, ki v povprečju trajajo 2 minuti in pol. Tekmovalna koreografija vsebuje dvige in piramide, akrobatiko, mete, skoke, ples in navijanje.

Ker se cheerleading še vedno razvija, se s časom spreminjajo tudi pričakovanja, kateri elementi naj bi bili v koreografiji prevladujoči. Prav tako se koreografije razlikujejo glede na starostne skupine (zaradi zagotavljanja varnosti) ter sestavo skupine (ženske ali mešane skupine). Vsekakor pa je tudi tekmovalni cheerleading ohranil svoje poslanstvo, kar je poleg vzpodbujanja množice predvsem pridobivanje njene pozornosti. To mu uspeva z dih jemajočimi dvigi, piramidami, meti in akrobatiko.
Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je ta športna zvrst primerna za razvoj otrok in mladine ter prispeva k bolj kakovostnemu preživljanju prostega časa. V skupini ima vsak posameznik svoje naloge in zadolžitve, ki so primerne njegovim sposobnostim in izkušnjam, zato lahko v isti skupini sodelujejo tako novinci, kot tisti, ki trenirajo že dlje časa.

Na leto je organiziranih več tekem, kjer je poleg tekmovanja, velik poudarek na druženju in povezovanju (cheerspirit) med skupinami iz Slovenije in iz drugih držav.
Najstarejša in najuspešnejša članska cheerleading skupina v Sloveniji je skupina White Dragons WDC), ki deluje že od septembra 1997.

Na začetku smo bili WDC in vsem poznane ljubljanske Zmajčice ena ekipa, kasneje pa smo se zaradi specifike športa ločili. V začetku delovanja so bili naši člani predvsem Ljubljančani z leti pa so se nam pridružili tudi člani iz okolice Ljubljane in drugih koncev Slovenije, ki so bili ali so še na študiju v Ljubljani. Zato lahko rečemo, da smo do sedaj pustili velik pečat v slovenskem cheerleading prostoru, saj je marsikdo od nas treniral oz. trenira tudi druge skupine po Sloveniji in Evropi. In da, tudi širše našega prostora nas marsikdo pozna, saj smo tekmovali skoraj po vsej Evropi in tako navezali veliko stikov oz. prijateljstev, ki jih ohranjamo še danes.

Seveda pa so k vsemu temu pripomogli predvsem zelo dobri rezultati tako v domačem prostoru kot tudi evropskem prostoru in nenazadnje tudi svetovnem. Smo večkratni državni in evropski prvaki v različnih kategorijah in člani reprezentance, ki je leta 2003 osvojila 3.mesto in leta 2009 8.mesto, Matej in Sara pa sta kot reprezentanta aprila 2009 v Orlandu dosegla 3.mesto v partnerskih dvigih, dosežek pa sta ponovila še leta 2010 in 2011.

Urnik

Program Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned

Cheerleading za otroke

Otroška skupina | Otroci

2x na teden | Trener: Anja Tegelj

Sre: 15:30 do 17:00
Pet: 19:30 do 21:00
Fantje in dekleta
15:30
do 17:00
19:30
do 21:00

Cheerleading za mladinsko skupino 12 + let

Mladinska skupina 12+ let | M + Ž mladinci

3 x na teden | Trener: Anja Turk

Sre: 15:30 do 17:00
Pet: 19:30 do 21:00
Sob: 11:00 do 12:30
Fantje in dekleta
15:30
do 17:00
19:30
do 21:00
11:00
do 12:30

Cenik

Članarina članarinaznesek
Članarina - otroci, dijaki, študenti18 €
Članarina - odrasli21 €
Članska izkaznica7 €
MesečnaCeloletna
CHEERLEADING 1x tedensko20 €180 €
CHEERLEADING 2x tedensko30 €270 €
CHEERLEADING 3x tedensko40 €360 €

OPOMBE:

Sezonska karta je vplačljiva le do konca meseca septembra!

Dodatni družinski popust: 2. član 10%, 3. in vsak naslednji član 20%!

Največji popust se obračuna na karto z najnižjo ceno!

Prvi semester traja od 1. 9. 2020 do 31.1. 2021. Vpis v 2. semester je od 25.01.2021. Drugi semester traja od 1.2.2021 do 11.6.2021.

V primeru predčasnega prenehanja obiskovanja športnega programa prispevka ne vračamo!
Razen v primeru bolezni ali poškodbe izključno na podlagi zdravniškega potrdila!

PRISTOPNA IZJAVA