O Cheerleading GIB Beli zmaji

Cheerleading združuje akrobatiko, dvige in piramide
Začuti skupinski duh, pripadnost, prijateljstvo. Nauči se novih elementov, poskrbi za svojo telesno pripravljenost in se ob tem še zabavaj!

Dvigi in piramide, akrobatika, meti, skoki in navijanje, ekipni duh, zabava in sprostitev. Dobrodošli so vsi fantje in dekleta vseh starosti.

Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je ta športna zvrst primerna za širok nabor ljudi, saj se za vsakogar najde mesto. Za fante ali dekleta, za visoke ali nizke, za mlade (6 let naprej – otroška skupina) in malo starejše (mladinske in članske skupine), za močne in gibljive itd.

↦ Otroška Cheerleading skupina 6 + let, trenerka Anja Tegelj

↦ Mladinska in članska Cheerleading skupina 12+ let, trenerka Anja Turk

Cheerleding beli zmaji vabljeni v ekipo

Z gimnastičnim predznanjem ali brez. Pri nas se najde mesto za vsakogar. Prijavite se lahko s klikom na rdeč gumb »POŠLJI POVPRAŠEVANJE« spodaj. Če imate dodatna vprašanja, se lahko obrnete na trenerko Anjo Turk, anja.turk96@gmail.com.


Česa se boste naučili in kaj boste pridobili?

Naučili se boste novih dvigov, metov, piramid, gimnastičnih prvin, akrobatike in še veliko več, zato je zaradi svoje raznolikosti primeren šport za skoraj vsakogar.

Prednost cheerleadinga kot športa je, da se učenje in napredovanje nikoli ne konča, saj novih elementov nikoli ne zmanjka, zato se ga tudi ne boste naveličali. S cheerleadingom se razvija:

  • motorika,
  • moč,
  • gibljivost,
  • krepi se skupinski duh in medsebojno sodelovanje.

Člani skupine se zelo povežejo in ustvarijo dolgoletna prijateljstva, saj je potrebna velika mera zaupanja, ko te nekdo »meče po zraku«. Vez med člani pa postane s skupnimi treningi, tekmovanji, pripravami itd. le še globlja.

Junija 2021 je ekipa Beli zmaji osvojila tretje mesto na državnem prvenstu. Oglej si video spodaj!

 

 Vabimo vas v našo ekipo, kjer vlada dobra energija in profesionalni treningi na najvišji ravni!

Pridružite se nam, če bi se želeli preizkusiti v dokaj mladem in nepoznanem športu pri nas, polnem adrenalina, metov, dvigov, akrobacij, če si želiš tekmovati (tudi na mednarodnem nivoju), uživati v dobri družbi, graditi samozavest, moč, znanje in ob tem spletati nova prijateljstva in noro uživati. Letošnja skupina je zgradila res močno vez in z veseljem medse sprejme še kakšnega člana.

Cheerleding beli zmaji vabljeni v ekipo 2021

 Otroci od 6. do 12. leta se lahko pridružite Otroški cheerleading skupini (več preberi TUKAJ), Otroci od 12. leta dalje pa se lahko prodružite mladinski ali članski Cheerleading ekipi (več preberi TUKAJ).

Prijavite se lahko s klikom na rdeč gumb »POŠLJI POVPRAŠEVANJE« spodaj. Če imate dodatna vprašanja, se lahko obrnete na trenerko Anjo Turk, anja.turk96@gmail.com.

 

Biti del ekipe Beli zmaji je posebna izkušnja!

Cheerleading skupina Beli Zmaji ima že dolgoletno tradicijo. Poleg tega so trenerji z znanjem podkovani na najvišjem nivoju zaradi svojih dolgoletnih izkušenj in vrhunskih rezultatov tudi na svetovnem nivoju. Odlična je tudi sama lokacija treningov, saj je hitro dostopna iz vseh delov Ljubljane, gimnastična dvorana pa nam daje prednost pred drugimi društvi, kjer je prisoten cheerleading.

Cheerleading ni »mahanje s cofki« gre za tekmovalno športno prvino, ki združuje akrobatiko, gimnastiko, mete in dvige!

Beli Zmaji GIB akrobacije

Cheerleading se prvič pojavil že v 19. stoletju v Ameriki, kot podpora drugim športom. Napačno je prva asociacija cheerleadinga mahanje s cofki, vendar temu že dolgo ni več tako, saj cheerleading sestavlja mnogo več elementov vse od piramid do akrobatike. Danes se člani skupine udeležujejo tekmovanj namenjene cheerleading skupinam, ki s tekmovalno koreografijo tekmujejo med seboj tudi na svetovnih prvenstvih.

Cheerleading skupina Beli zmaji (takrat članska skupina) ima bogato zgodovino, saj je bila prva cheerleading skupina v Sloveniji. Svojo pot je skupina začela že v 90ih letih na Gimnaziji Bežigrad. Leta 2009 se je skupina Beli Zmaji, kot prva skupina iz Slovenije udeležila svetovnega prvenstva v cheerleadingu na Floridi. Zadnjih 6 let pa delujemo pod okriljem športnega društva GIB.

Cheerleading Beli Zmaji Logo

Prijavite se lahko s klikom na rdeč gumb »POŠLJI POVPRAŠEVANJE« spodaj. Če imate dodatna vprašanja, se lahko obrnete na trenerko Anjo Turk, anja.turk96@gmail.com


Vabljeni k vpisu:

↦ Otroška Cheerleading skupina 6 + let, trenerka Anja Tegelj, preberi več TUKAJ

↦ Mladinska in članska Cheerleading skupina 12+ let, trenerka Anja Turk, preberi več TUKAJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaj je tekmovalni Cheerleading?

Tekmovalni cheerleading temelji na ocenjevanju skupinskih koreografij, ki v povprečju trajajo 2 minuti in pol. Tekmovalna koreografija vsebuje dvige in piramide, akrobatiko, mete, skoke, ples in navijanje. Ker se cheerleading še vedno razvija, se s časom spreminjajo tudi pričakovanja, kateri elementi naj bi bili v koreografiji prevladujoči. Prav tako se koreografije razlikujejo glede na starostne skupine (zaradi zagotavljanja varnosti) ter sestavo skupine (ženske ali mešane skupine).

Vsekakor pa je tudi tekmovalni cheerleading ohranil svoje poslanstvo, kar je poleg vzpodbujanja množice predvsem pridobivanje njene pozornosti. To mu uspeva z dih jemajočimi dvigi, piramidami, meti in akrobatiko.

Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je ta športna zvrst primerna za razvoj otrok in mladine ter prispeva k bolj kakovostnemu preživljanju prostega časa. V skupini ima vsak posameznik svoje naloge in zadolžitve, ki so primerne njegovim sposobnostim in izkušnjam, zato lahko v isti skupini sodelujejo tako novinci, kot tisti, ki trenirajo že dlje časa.

Tekmovanja:

Na leto je organiziranih več tekem, kjer je poleg tekmovanja, velik poudarek na druženju in povezovanju (cheerspirit) med skupinami iz Slovenije in iz drugih držav. Več o tem si lahko prebretet na strani Cheer zveza Slovenije. Najstarejša in najuspešnejša članska cheerleading skupina v Sloveniji je skupina White Dragons (WDC), ki deluje že od septembra 1997.

Na začetku smo bili WDC in vsem poznane ljubljanske Zmajčice ena ekipa, kasneje pa smo se zaradi specifike športa ločili. V začetku delovanja so bili naši člani predvsem Ljubljančani z leti pa so se nam pridružili tudi člani iz okolice Ljubljane in drugih koncev Slovenije, ki so bili ali so še na študiju v Ljubljani. Zato lahko rečemo, da smo do sedaj pustili velik pečat v slovenskem cheerleading prostoru, saj je marsikdo od nas treniral oz. trenira tudi druge skupine po Sloveniji in Evropi. In da, tudi širše našega prostora nas marsikdo pozna, saj smo tekmovali skoraj po vsej Evropi in tako navezali veliko stikov oz. prijateljstev, ki jih ohranjamo še danes.

Seveda pa so k vsemu temu pripomogli predvsem zelo dobri rezultati tako v domačem prostoru kot tudi evropskem prostoru in nenazadnje tudi svetovnem. Smo večkratni državni in evropski prvaki v različnih kategorijah in člani reprezentance, ki je leta 2003 osvojila 3.mesto in leta 2009 8.mesto, Matej in Sara pa sta kot reprezentanta aprila 2009 v Orlandu dosegla 3.mesto v partnerskih dvigih, dosežek pa sta ponovila še leta 2010 in 2011.

V 2021 je ekipa beli zmaji osvojila rezultat 3. mesto na državnem prvenstvu.

Ažurne informacije o tekmovanjih in rezultatih si lahko prebrete TUKAJ!