Državno prvenstvo v judu za članice in člane 2021, Nova Gorica, 20. 3. 2021

24.03.2021
Državno prvenstvo v judu za članice in člane 2021, Nova Gorica, 20. 3. 2021

V Novi Gorici je v soboto, 20. 3. 2021 potekalo letošnje Državno prvenstvo za članice in člane. Organizatorja tekmovanja sta bila Judo klub Nova Gorica in Judo zveza Slovenije.

Na tatamijih v Novi Gorici se je pomerilo 144 tekmovalcev, od tega 51 judoistk in 93 judoistov. Skupaj se je na treh tatamijih odvilo 159 borb in na koncu smo dobili 14 novih državnih prvakinj in prvakov.

Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa Športnega društva GIB in sicer s kadeti in tekmovalci, ki so letos prestopili v mladinsko kategorijo. Za nekatere je bilo to prvo tekmovanje po več kot enem leti premora, za nekatere pa po pol leta.

  • Accetto Vranac Neva
  • Arko Arne
  • Kokalj Gašper
  • Kokalj Živa
  • Komič Klavdij
  • Oblak Andraž
  • Tacar Ambrož

»Na tekmovanje smo šli, da preverimo trenutno pripravljenost in da tekmovalci zopet dobijo malo občutka, kako je biti na tekmovanju.« je povedala trenerka Anja Dobovšek, ki je še dodala, da so z borbami, ki so jih tekmovalci prikazali večinoma zadovoljni in so dobili nekaj dodatnih informacij, čemu morajo posvetiti več pozornosti na treningih v prihodnosti.

V finalni del tekmovanja, v borbo za bronasto medaljo, se je uvrstil TACAR Ambrož, ki je z letošnjim letom prestopil iz kadetske starostne kategorijo v mladinsko. Ambrož je moral po dobrih borbah priznati premoč dvema bolj izkušenima tekmovalcema ter tako na koncu osvojil 5. mesto.


Kako bo potekal preostanek tekmovalen sezone? »Glede na negotovost glede tekmovanj v letošnji sezoni – najverjetneje jih bo izredno malo – in glede na to, da so tekmovalci še vsi mladi, trenutno gledamo predvsem naprej v naslednje sezone in poskušamo glede na okoliščine opraviti čim boljše treninge. Tekmovanja so pomembna predvsem kot možnost primerjave s konkurenco in da ostanemo na pravi poti.« je povedala trenerka Anja Dobovšek.


Čestitamo vsem tekmovalkam in tekmovalcem za dobre borbe in zastopanje našega društva na turnirju!


Tukaj si lahko ogledate vse rezultate tekmovanja JUDOSLO

Več o tekmovanju je tudi TUKAJ

Nazaj