Zarja Tavčar je osvojila 2 odlični uvrstitvi na evropskem prvenstvu v Poreču!

13.11.2020
Zarja Tavčar je osvojila 2 odlični uvrstitvi na evropskem prvenstvu v Poreču!

Komaj dobro se je v Poreču končalo mladinsko evropsko prvenstvu v judu (do 21 let), kjer je Zarja Tavčar osvojila 5. mesto, že se je v tem hrvaškem obmorskem mestu začelo prvenstvo stare celine za mlajše člane in članice (do 23 let). Uvodni tekmovalni dan se je od slovenskih judoistov ponovno najbolj izkazala ravno naša članica Zarja Tavčar, ki si je v kategoriji do 63 kilogramov izbojevala peto mesto. »To je eden izmed najbolj vidnih rezultatov, ki ga beležimo v Judo sekciji Športnega društva GIB.« je po tekmovanju povedal trener, Marko Prodan.

Zarja Tavčar je v izločilnih dvobojih kategorije do 63 kilogramov najprej izločila Švedinjo Andersson z ipponom in nato še Romunko Ivanescu z wazarijem. V četrtfinalu proti Poljakinji Kropski si je ta priborila prednost wazarija v tretji minuti in jo uspela zadržati do konca dvoboja. Zarja se je uvrstila v repasaž, kjer se je pomerila s Francozinjo Deketer. Dvoboj je zmagala in si zagotovila mesto v borbi za bron.


Za bronasto kolajno se je pomerila z Lauro Fazliu iz Kosova. V zelo izenačenem dvoboju je na koncu v boju za zlato točko slavila Fazliiua. Zarja Tavčar je tako osvojila peto mesto v kategoriji do 63 kilogramov.

Tekmovanja so se udeležili tudi ostali slovenski tekmovalci – člani SLO reprezentance:
Naša druga predstavnica v kategoriji do 63 kilogramov je bila Lia Ludvik. Najprej je premagala Italijanko Favorini z ipponom v drugi minuti podaljška, nato pa klonila proti Nizozemki Van Lieshout, ko si je ta priborila ippon. Prvi izločilni dvoboj kategorije do 73 kilogramov je Žan Markovič zmagal z ipponom v prvih sekundah podaljška, v drugem dvoboju pa ga je Romun Sulca izločil iz nadaljnjega tekmovanja z metom za ippon.Drugi predstavnik v kategoriji do 73 kilogramov Goran Kelava si je proti Avstrijcu Czizsek najprej priboril prednost wazarija, ki jo je Avstijec nato izenačil. Dvoboj se je zavlekel v četrto minuto podaljška, kjer je Gorana z wazarijem premagal Czizsek.Teja Tropan je v prvem dvoboju kategorije do 52 kilogramov morala priznati premoč Francozinje Mosdier, ki si je priborila prednost wazarija in jo zadržala do konca rednega dela dvoboja.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dobre borbe!

Zarja_Tavcar_porec2020

O tekmovanju si lahko več preberete na spodnjih povezavah:

https://www.delo.si/sport/drugi-sporti/zarja-tavcar-se-drugic-v-stirih-dneh-peta-na-ep/
https://judoslo.si/article/2053 - u23
https://judoslo.si/article/2048 - u21

Rezultati (-63kg):
http://www.ippon.org/ec_jun2020.php - u21
http://www.ippon.org/ec_u23_2020.php - u23Nazaj