RECEPT ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE Z GIBANJEM IN ŠPORTOM

07.10.2019
RECEPT ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE Z GIBANJEM IN ŠPORTOM

Pomena zdravega načina življenja s športom se zavedajo tudi na Olimpijskem komiteju Slovenije-Združenju športnih zvez, povečevanje števila športno aktivnega prebivalstva pa je eden pomembnejših strateških ciljev. S projektom "Recept za zdravo življenje s gibanjem in športom", ki ga na OKS - ZŠZ vodijo že vse od leta 2000, skušajo spodbuditi slovensko javnost h gibalni aktivnosti, predvsem pa delovati interdisciplinarno in z združevanjem zdravstvene in športne stroke iskati sinergijske učinke za javno dobro.

S projektom želijo h gibanju in športu spodbuditi predvsem zdravo še neaktivno populacijo. Z redno in zmerno do intenzivno vadbo, vsaj eno uro dnevno, lahko znatno prispevamo k ohranjanju zdravja.

Brošura, z napotki za aktivno in zdravo življenje z gibanjem in športom, ki jo je OKS-ZŠZ pripravil v sodelovanju s 16. partnerskimi organizacijami, vsebuje informacije o sodelovanju športne in zdravstvene stroke ter napotke posamezniku kako ukrepati, nasvete za vadbo, uravnoteženo prehrano ter druge strokovne informacije. Nenazadnje pa uporabnikom nudi tudi možnosti za dodatne programe, ki jih posebej priporočita strokovnjaka zdravnik ter usposobljen športni strokovnjak.

Prenesi brošuro

Nazaj