SPOZNAJ JUDO - NOVI VPISI 2018/19

12.09.2018
SPOZNAJ JUDO - NOVI VPISI 2018/19

Za dobro JUDO znanje in razvoj motoričnih sposobnosti poskrbimo v ŠD GIB, za vse ostalo je tu otroška domišljija. Pričenjamo z vpisi v novo sezono 2018/19.

Vsi za enega - GIB ZA VSE!


NOVI VPISI V JUDO VRTEC 5 - 6 LET

Program judo vrtca je namenjen otrokom v starosti od 5 do 6 let, primeren pa je tako za dečke kot za deklice. V tem programu otroke postopoma uvajamo v vadbo juda. Za uvedbo tega programa pa smo se odločili iz dveh razlogov:

  • V tem obdobju je otrokov motorični razvoj v velikem razmahu in s pravilnim pristopom lahko za nadaljnji otrokov razvoj naredimo veliko.
  • Judo ponuja preko neposrednega telesnega stika edinstveno možnost vplivanja na otrokov socialni in moralni razvoj.
V judo vrtcu se otroci seznanijo z osnovami judo tehnik in osnovnimi etičnimi načeli juda. Poudarek je na izboljšanju osnovnih motoričnih sposobnosti in navajanju otrok na medsebojno sodelovanje. Otroci preko dela v parih in skupinah pridobivajo občutek za sodelovanje s partnerjem, delo v skupini in se navajajo na osnove discipline, ki jih zahteva ukvarjanje s športom.
PONEDELJEK in SREDA TOREK in ČETRTEK 
 16:00 - 17:00  16:00 - 17:00

Program poleg redne vadbe vključuje tudi tekmovanja, nastope in različne družabne aktivnosti. Na tekmovanjih otroci doživljajo prve zmage in poraze in se naučijo soočiti z obojim, kar jim olajšuje posebej za njihovo starost prilagojen sistem pravil in tekmovanj. Ob zaključku sezone imajo otroci izpit za višjo stopnjo pasu, kjer prikažejo svoje znanje pridobljeno čez celo leto.V judo vrtcu se otroci seznanijo z osnovami judo tehnik in osnovnimi etičnimi načeli juda. Poudarek je na izboljšanju osnovnih motoričnih sposobnosti in navajanju otrok na medsebojno sodelovanje. Otroci preko dela v parih in skupinah pridobivajo občutek za sodelovanje s partnerjem, delo v skupini in se navajajo na osnove discipline, ki jih zahteva ukvarjanje s športom.

Vadba poteka 2x tedensko po 60 minut v mali judo dvorani. Dvorana je velika 10 x 10 metrov in opremljena z judo blazinami.

VEČ O PROGRAMU

Otroci, ki se želijo vključiti v program, lahko pridejo na brezplačni poizkusni trening, v program pa se lahko vključijo kadarkoli med letom, če so še prosta mesta v vadbenih skupinah. Na prvi trening naj s seboj prinesejo:

  • spodnji del trenirke in majico s kratkimi rokavi
  • copate, s katerimi pridejo do roba blazine (na blazinah so bosi)
  • pijačo (najbolje vodo ali izotonični napitek)

 

NOVI VPISI V ZAČETNI TEČAJ JUDA 9-11 LET

Bi radi, da vaš otrok spozna judo? Za otroke, ki želijo pričeti s treningom juda v starosti od 9 do 11 let (letnik 2006 -2008) v Športnem društvu GIB organiziramo začetni tečaj juda. Namen tečaja je otroke naučiti osnovne tehnike, tako da se lahko vključijo v program judo šole. Program poteka celo leto ob konec prvega semestra se za vadeče pripravi kratko preverjanje znanja, ob zaključku leta pa izpit za rumeni pas.

TOREK ČETRTEK  PETEK 

 Mlajši začetniki
l. 2008

18:00 - 19:00

 Mlajši začetniki
l. 2008

18:00 - 19:00

Mlajši začetniki
l. 2008

 16:30 - 17:30

 Starejši začetniki
l. 2006 - 2007

18:00 - 19:00

 Starejši začetniki
l. 2006 - 2007

18:00 - 19:00

 Starejši začetniki
l. 2006 - 2007

17:30 - 19:00

Ko otroci zaključijo začetni tečaj in usvojijo dovolj osnovnega znanja juda, se lahko vključijo v druge vadbene skupine v programu judo šole.

Skupine v programu judo šole so:

Program judo šole je oblikovan tako, da omogoča:

  • dolgoročno načrtovanje napredka in razvoja otrok,
  • sistematično in med trenerji usklajeno delo z mladimi,
  • postopen napredek v znanju juda in razvoju sposobnosti,
  • vadbo prilagojeno razvojni stopnji in sposobnostim otrok.

V programu judo šole otroci vadijo po programu, ki je prilagojen njihovim sposobnostim, interesom in razvoju. Poleg učenja judo tehnik je poudarek vadbe na razvoju osnovnih in specialnih motoričnih sposobnosti ter na vzgoji preko sistema vrednot v judu. V procesu treninga otroci in mladostniki razvijejo delovne navade, se naučijo sodelovanja in medsebojnega spoštovanja.

Program judo šole ni namenjen treningu za rezultat, ampak športni vzgoji, vsesplošnemu razvoju otrok in otroškim tekmovanjem. Fantje in dekleta, ki se želijo resneje ukvarjati s tekmovalnim športom se lahko od starosti dvanajst let naprej vključijo v program usmerjevalnega športa.

 

NOVI VPISI V ZAČETNI TEČAJ JUDA ZA ODRASLE

Marsikdo je mnenja, da vadba juda ni primerna za odrasle začetnike. Pri nas dokazujemo, da to ni res. Od leta 2004, ko smo prvič uvedli vadbo juda za odrasle, se je število vadečih in programov, ki jih nudimo, povečevalo iz leta v leto. V tem času je že kar nekaj naših članov, ki so se z judom prvič seznanili kot odrasli, opravilo tudi izpit za mojstrski pas.

 

 PONEDELJEK  SREDA PETEK

 Judo za odrasle
začetni tečaj

20:00 - 21:30 

 Judo za odrasle
začetni tečaj

20:00 - 21:30 

Judo za veterane

20:00 - 21:30

 Judo za odrasle
nadaljevalni tečaj

20:00 - 21:30

 Judo za odrasle
nadaljevalni tečaj

20:00 - 21:30

 

Vadba juda za odrasle je namenjena vsem, ki bi se radi učili juda. Priključijo se ji lahko tudi vsi, ki so v mladih letih trenirali, sedaj pa bi radi rekreativno nadaljevali z vadbo. Program vsebuje učenje osnovnih judo tehnik in judo pravil, prilagojen pa je starosti in sposobnostim vadečih.

Veteranski trening je namenjen vsem judoistom v starosti od 30 let naprej. Vadba poteka pod strokovnim vodstvom in je namenjena vsem, ki so nekoč trenirali judo ali pa ga trenirajo še vedno in se želijo rekreirati v prijetni družbi.

Vsi, ki imate radi judo ste prisrčno vabljeni.

Nazaj