Tečaj za Judo Mediatorje Inkluzivnih Vrednot, Ljubljana SLO

Pripravila: Katja Rudaš


11. december 2021, Ljubljana

V preteklih tednih smo v Ljubljani, v sklopu projekta JITA KYOEI - Mutual Welfare and Benefit, ki je sofinanciran iz programa Erasmus+ Evropske unije, organizirali izobraževalne seminarje za pridobitev naziva Judo Mediator Inkluzivnih Vrednot.

Izobraževalni seminar je potekal v dveh delih, in sicer:

 

1. del izobraževalnega seminarja

28. november 2021

V prvem delu izobraževalnega seminarja smo uvodoma predstavili namen in cilje projekta ter pomen vrednot in vzgoje v judu. Na seminarju so bili mladi judoisti ter nekaj judo trenerjev. Mojmir Kovač, je vodil participativno diskusijo, s katero je prikazal pomen JITA KYOEI - da z vzajemnim sodelovanjem lahko pripomoremo k skupnemu napredku. Med sproščenim in informativnem pogovoru je vsak udeleženec imel možnost povedati svoje mnenje ter izkušnje. Po koncu prvega dela seminarja so udeleženci prejeli navodila za nalogo, ki so jo morali pripraviti ter predstaviti na drugem delu seminarja.

 

 

 

 

  

2. del izobraževalnega seminarja 

11. december 2021

Drugi del seminarja je bil veliko bolj praktičen in aktiven za udeležence. Vsak sodelujoči (mladi judoisti ter trenerji) so morali pripraviti nekaj iger, s katerimi spodbujamo inkluzijo ter tudi vrednote. Predstavili so tudi njihov pogled na igro "Ne izgubim obraza" ter aktivnosti, za katere menijo, da bi lahko z njimi izboljšali okolico in svet. Dogajanje je potekalo v sproščenem in zabavnem okolju. Za udeležbo na obeh delih izobraževalnega seminarja ter aktivno vlogo so si prislužili naziv Judo Mediator Inkluzivnih Vrednot.

 

 

 

Čestitamo vsem sodelujočim. 

 

FOTOGALERIJA

Vse zainteresirane, ki bi se želeli udeležiti naslednjih izobraževalnih seminarjev vabimo, da nas kontaktirajo TUKAJ.