Zaključna konferenca EU projekta Sonkei

15.12.2022
Zaključna konferenca EU projekta Sonkei

ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA SONKEI


K projektu nas je gnala borba proti diskriminaciji, netoleranci in nasilju v športu. Z vso vnemo. Ciljem. Potovali smo, izobraževali in se izobraževali. Testirali, razglabljali, izmenjavali znanja.

Problemi, ki smo jih naslavljali in poskušali reševati tekom projekta so še kako prisotni v športu. Spregledamo jih, o njih se ne pogovarjamo. Kdaj je šport samo bolj grob, kdaj gre za nasilje? Kaj sploh je nasilje? Kako vpliva na širše družbene kontekste? Kako ustvarjati spodbudna, tolerantna okolja? Vprašanj smo se lotevali na temeljnih akcijah implementacije projekta:

  • Z izobraževanjem
  • Opolnomočenjem skupin, predvsem otrok in mladine

Za zaključno konferenco smo izbrali Turčijo. Na zaključni konferenci v Turčiji smo gostili govorce in predstavili igre, ki ozaveščajo o pojavu nasilja v športu in preprečevanju le-tega.

Sklepno dejanje projekta pa ne pomeni konca. Uradni zaključek je šele začetek zavzemanja za šport brez nasilja in diskriminacije.
V svet smo poslali PRIPOMOČEK ZA IZOBRAŽEVANJE.

V njem smo povzeli teoretične podlage, tudi zakonodajne vidike partnerskih držav in praktične, realne pristope k obravnavanem problemu, ki jih naslavljamo in poskušamo reševati skozi igro in športne aktivnosti.

PRIPOMOČEK SI LAHKO NALOŽITE TUKAJ

8 mednarodnih partnerjev sklepčno ugotavlja ... Šport se mora odvijati v varnem prostoru, kjer slišiš in si slišan. Tako v športu kot v družbi ni prostora za nasilje in diskriminacijo!

Več o samem projektu Sonkei - respect in sport, respect in life, si lahko preberete na spletni strani https://sonkei.eu/, na Facebook profilu ali Instagram profilu.

Nazaj