ŠD GIB uspešno kandidiral z velikim EU projektom

12.02.2021
ŠD GIB uspešno kandidiral z velikim EU projektom

Športno društvo GIB je kandidiral z velikim EU projektom "SONKEI - Respect in Sport, Respect in Life".

V torek, 9.2.2021, se je projektni tim ŠD GIB udeležil spletnega dogodka Evropske komisije. Na dogodek so bili vabljeni vsi nosilci/predstavniki Erasmus+ Sport projektov, ki so bili uspešno sprejeti na razpisu Erasmus+ Sport 2020.

Športno društvo GIB je kandidiral z velikim projektom "SONKEI - Respect in Sport, Respect in Life".

Tema projekta je nasilje, diskriminacija in intoleranca v športu. Namen in cilj je ozaveščanje trenerjev, učiteljev in mladine o nasilju ter diskriminaciji v športu. Slednje v širši družbi še vedno ni naslovljeno v dovolj veliki meri. In v realnem športnem ekosistemu je tema nasilja, diskriminacije in intolerance praktično tabu

V okviru projekta bomo pripravili različne izobraževalne vsebine in orodja ter glavne akterje v športni vzgoji in otroke te mladostnike opolnomočili z znanjem o tem, kako reagirati v primeru, ko zaznajo nasilje ali so sami deležni nasilja.

V projektu bomo izbrali tudi športnike, ki bodo ambasadorji ne-nasilja v športu in na splošno.

Konzorcij projekta sestavljajo organizacije iz Hrvaške, Bosne in Herzegovine, Italije, Bulgarije, Romunije, Turčije, Portugalske ter seveda naše društvo iz Slovenije.

Več o samem projektu in partnerjih si lahko preberete TUKAJ

Športno društvo GIB gradi močna in uspešna športna partnerstva v mednarodnem ekosistemu

Zgoraj opisani Opisan projekt "SONKEI« je drugi projekt ŠD GIB, ki je bil uspešen na razpisu Erasmus+ Sport. Prvi projekt je Jita Kyoei – z vzajemnim sodelovanjem do skupnega napredka (»Jita Kyoei - mutual welfare and benefit«). Gre za projekt sodelovanja med organizacijami Hrvaške, Italije, Portugalske in Slovenije.

Skozi projekt bomo poskušali mlade, naučiti, da morajo razmišljati s svojo glavo, ne da drugi razmišljajo namesto njih in jih tako usmerjajo. Sami morajo spoznati, razumeti in se zavedati pravila, da je skrb za druge zelo pomembna! Vključili bomo mladostnike stare med 12 in 16 let. Zanje smo se odločili, ker je to obdobje, ko si mladi pričnejo oblikovati lastno mnenje in ga tudi javno povejo, s čimer bomo pridobili kvalitetnejšo povratno informacijo.

Več o projektu je TUKAJ: 

 

Hkrati ŠD GIB sodeluje tudi kot partner v projektih:

Več o naših EU projektih si lahko preberete tudi TUKAJ

 



Nazaj